Lastenvaatteiden hoito-opas – Näin pidät lastenvaatteet hyväkuntoisina pitkään

Lapsuudessa parasta on vapaus leikkiä, seikkailla ja tutkistella maailmaan ilman huolenhäivää. Ja mikä vanhempana sen parempaa olisikaan kuin seurata lasten riemua – vaikka se usein johtaakin kuralätäköiltä sisään astuessa likaisten vaatteiden pesemiseen. Kerta toisensa jälkeen. Jotta lastenvaatteet säilyvät käytössä mahdollisimman pitkään, ja jotta ne voi parhaimmillaan kierrättää eteenpäin, kannattaa lastenvaatteiden hoitoon panostaa muutamilla helpoilla keinoilla. Tässä blogissa jaamme vinkkejä, joiden avulla voit pidentää vaatteiden käyttöikää ja säilyttää ne hyvässä kunnossa.

Pesuohjeet

Lastenvaatteiden pesua koskee monet samat pesuvinkit kuin aikuistenkin vaatteita. Pesukertojen lisääntyessä pesutavan merkitys kuitenkin kasvaa. Lastenvaatteita pestessä kannattaa käyttää hellävaraisia pesuaineita. Pesuaine, joka on tarkoitettu herkille kankaille ja joka ei sisällä voimakkaita kemikaaleja, suojaa vaatteiden väriä ja kuituja. Lisäksi kemikaaliton pesuaine on turvallinen lapsen herkälle iholle.

Vaatteet kannattaa kääntää ennen pesua nurinpäin. Tämä auttaa vähentämään hankausta ja suojaa vaatteiden pintaa. Jos vaatteita on aikaa kuivattaa pyykkinaurulla, ei niitä kannata välttämättä aina laittaa kuivausrumpuun. Kuivausrumpu on kätevä laite vaatteiden kuivaamiseen nopeasti, mutta etenkin trikoo- ja puuvillavaatteet saattavat kärsiä rumpukuivaamisesta esimerkiksi nukkaantumalla tai kutistumalla.

Poista tahrat heti

Lastenvaatteisiin ilmestyviä likatahroja on mahdoton välttää. Rasvaisia tahroja on vaikea saada pois, mutta todennäköisimmin onnistut, kun hoidat tahranpoiston heti. Hyviä, myrkyttömiä aineita tahranpoistoon ovat esimerkiksi sappisaippua, veteen laimennettu etikka, sitruunamehu ja ruokasooda. Kaupoista löytyy monenlaisia tahranpoistoaineita, mutta ne ovat usein todella vahvoja. Lastenvaatehuollossa kannattaa ensisijaisesti suosia luonnollisia vaihtoehtoja. Liikaa aikaa tahrojenpoistoon ei myöskään kannata käyttää, sillä varmaa on, että vaatteet likaantuvat vielä uudelleenkin.

Tee pienet korjaukset nopeasti

Kun huomaat pienen reiän tai irronneen napin lastenvaatteissa, on tärkeää tarttua toimeen nopeasti. Korjaamalla vaatteet heti voit välttää tilanteen, jossa pieni reikä repeää entistä enemmän. Vaikka reikä ei muuten aiheuttaisi harmia, lapset mielellään repivät rikkinäisiä kohtia itse. Vinkki: reikien, kulumien tai vaikka vaikeiden tahrojen päälle voi ommella jousto-ompeleella värikkäitä paikkoja tai käyttää silitettäviä vaatelaastareita. Paikkojen ja vaatelaastareiden kiinnittäminen on helppoa hieman kokemattomallekin ompelijalle.

Suosi laadukkaita materiaaleja

Yksi avain lastenvaatteiden pitkäaikaiseen käyttöikään on panostaminen laadukkaisiin materiaaleihin. Valitse vaatteet, jotka on valmistettu kestävistä kuiduista ja hyvälaatuisista kankaista. Laadukkaat materiaalit eivät vain kestä paremmin päivittäistä kulumista, vaan ne myös säilyttävät värinsä ja muotonsa pidempään. Lue lisää lastenvaatteiden laatustandardeista »

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Noudatamme Suomen Suoramarkkinointiliitto ry:n (SSML) Reilun Pelin Sääntöjä, Sähköisen kaupankäynnin sääntöjä sekä kuluttajakaupasta säädettyjä lakeja.

Tuote- ja hintatiedot

Tuotteiden tuote- ja hintatiedot näkyvät kotisivuillamme. Hinnat eivät sisällä postikuluja ellei asiasta ole muuta ilmoitettu. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %. Lopulliseen hintaan lisätään toimituskulut.

Toimitusaika

Toimitamme tilaukset postiin 1-2 arkipäivän kuluessa tilauksesta. HUOM! Ruuhka-aikoina toimitusajat ovat pidemmät! Mikäli sinulla on kiire saada tuote, varmistathan/ ilmoitathan asiasta meille ennen tilaamista sähköpostitse info@pikkuotus.fi . Emme vastaa Postin toimitusajoista ja – viiveistä.

Toimitustavat ja -maksut

Alle 500 gramman painoiset tilaukset toimitetaan yleensä Postin Pikkupakettina, joka toimitetaan seurannalla suoraan postilaatikkoon, yli 500 gramman ja yli 100 euron arvoiset tilaukset toimitamme pakettina. Toimitusmaksut kotimaahan 4,90 euroa, yli 150 euron tilaukset postikuluitta. Tilaukset toimittaa Posti. Toimitusmaksut sisältävät postikulujen lisäksi myös pakkaamisen käsittely- ja materiaalikustannukset.

Huom. Lahjakortit toimitetaan aina sähköpostitse.

Toimitusmaksut EU:n sisällä 9,90 euroa. Toimituskulut EU:n ulkopuolelle 19,90 euroa.

Maksutavat

Tilaukset maksetaan ostosten teon yhteydessä Klarna checkout- maksupalvelun kautta. Käytössäsi on seuraavat maksutavat:

 • Nordea
 • Osuuspankki
 • Danskebank
 • Säästöpankki/POP
 • Aktia
 • S-pankki
 • Visa
 • Mastercard
 • Klarna erämaksu
 • Klarna lasku
 • Paypal
 • Tilisiirto (Maksu tulee suorittaa kolmen (3) arkipäivän kuluessa, muuten tilaus perutaan).
 • Jousto
 • Collector
 • Mash
 • Mobilepay

Käyttämällä Klarna Checkout -palvelua hyväksyt Klarna AB:n (556737-0431, Norra stationsgatan 61, 113 43 Stockholm) ehdot, jotka löydät kassalta. Mikäli sinulla on maksamiseen liittyviä kysymyksiä, pyydämme ottamaan suoraan yhteyttä Klarnan asiakaspalveluun puh. 09 425 99770 (ark. klo 9:00-18:00) tai asiakaspalvelu@klarna.fi.

Vaihdot ja palautukset

Asiakkailla on aina kuluttajasuojalain mukainen 14 päivän palautusoikeus, joka lasketaan tuotteen vastaanottamisesta.
Palautusmaksu on 4 euroa, vaihto on maksuton. Palautuksesta ei tarvitse ilmoittaa erikseen, mutta vaihdosta on sovittava etukäteen sähköpostitse jotta voimme ottaa vaihdettavan tuotteen varaukseen. Asiakaspalvelumme sähköpostiosoite on info@pikkuotus.fi
Huom! Jos tilauksen arvo alittaa palautuksen jälkeen postikuluttomuuden rajan, vähennämme postikulut palautuksesta. Tällöin palautusmaksu on 8,90 euroa.

Laita aina palautuspaketin matkaan lähetyslista, tai muu paperi josta käy ilmi tilaajan tiedot. Tämän jälkeen voit viedä paketin postiin palautustunnuksen kera. Palautus tiskiltä on maksutonta.

Palautusosoite ja sopimustunnus:

ASIAKASPALAUTUS/ 671708
pikkuOtus
Kauriintie 13
34140 Ylöjärvi

Tuotteen voi palauttaa myös Smart-postin kauttaa käyttämällä samaa koodia kuin noudettaessa. Pakettiin tulee kirjoittaa asiakaspalautusosoite ja -koodi.

Tilauksen peruuttaminen edellyttää, että tuote palautetaan moitteettomassa kunnossa (vaate on käyttämätön ja siinä on tuotelaput ja mahdollisesti mukana ollut alkuperäinen tuotepussi tallella)

Hygienisistä syistä johtuen emme hyväksy seuraavien tuotteiden palautuksia:

Sukkatuotteet (sukat ja sukkahousut), jos paketti on avattu ja tuotteita sovitettu.
Alusvaatteet, jos hygieniasuoja ei ole paikoillaan.
Uimavaatteet, jos hygieniasuoja ei ole paikoillaan.
UV-vaatteet (pl. Paidat), jos hygieniasuoja ei ole paikoillaan.
Hiuspannat, hiuslenkit ja -pinnit

Jos valitsit tilauksen maksutavaksi laskun, sähköpostiisi lähetään uusi lasku, kun palautus on käsitelty. Voit tarvittaessa olla yhteydessä maksunvälittäjämme Klarnan asiakaspalveluun laskun eräpäivän siirtämiseksi joko sähköpostitse info@klarna.fi tai soittamalla Klarnan asiakaspalveluun puhelitse numerossa 09 425 99771.

Tuote voidaan myös vaihtaa toiseen tuotteeseen tai lahjakorttiin. Jos korvaava tuote on eri hintainen, teemme joko rahojen palautuksen tai laskun erotuksesta. Jos haluat vaihtaa tuotteen johonkin muuhun, ota yhteyttä asiakaspalveluun sähköpostitse niin varaamme haluamasi tuotteen ja postitamme sen palautuksen saavuttua meille.

 • Kaupanpäälliset, kuten lippikset ja lahjakortit, joiden ehtona on tietyn tilausrajan ylittäminen, menettää jos tilaus palautetaan tai raja alittuu. Jos kaupanpäällistä ei palauteta, tuotteen ilmoitettu arvo vähennetään maksunpalautuksesta.

Tilauksen noutamatta jättämistä ei katsota tilauksen perumiseksi. Veloitamme noutamatta jätetyistä paketeista toteutuneet postikulut (10 euroa). Voimme lähettää tilauksen uudelleen postimaksun hinnalla (4,90€), mutta jos tilauksesta tämän jälkeen palautetaan tuotteita, veloitamme toteutuneet postikulut, 20e. Jos tilauksen arvo alittaa palautuksen jälkeen postikuluttomuuden rajan, vähennämme postikulut palautuksesta.

Palautukset käsitellään 14 vuorokauden sisällä palautuksen saapumisesta. Maksujen palautukset hoidetaan maksunvälittäjäpalveluidemme Klarna checkoutin ja Checkout Finlandin kautta. Mobilepaylla maksettaessa palautus tulee tilille Checkout Finlandin kautta. Emme tarvitse tilinumeroasi ellet ole maksanut tilaustasi tilisiirrolla.

Kanta-asiakkuus

pikkuOtuksen kanta-asiakkaaksi eli vipOtukseksi pääsee, kun tilausten arvo rekisteröityneenä asiakkaana on yli 1000 euroa.
Kanta-asiakkaana saat normaalihintaisista tuotteista -15% alennuksen

Reklamaatiot

Kuljetuksessa rikkoutuneet lähetykset

Jos tuote on vaurioitunut kuljetuksessa, tee postikonttorissa heti asiasta vahinkoilmoitus. Ota tämän jälkeen yhteyttä meihin.

Virhe tuotteessa

Jos tilaamassanne tuotteessa on materiaali- tai valmistusvirhe, vastaamme tuotteen virheistä myös 14 päivän jälkeenkin. Jos havaitset virheen tuotteessa/tilauksessa ota välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme. Pyrimme ensisijaisesti korvaamaan tuotteen vastaavalla tuotteella ja jos tämä ei ole mahdollista, lahjakortilla.

Force Majeure

Emme vastaa ylivoimaisen esteen (force majeure) aiheuttamista viivästymisistä eikä tuotteiden virheellisen kunnon tai viivästyneen toimituksen aiheuttamista välillisistä haitoista. pikkuOtus oy pidättää oikeuden muuttaa toimitusehtojaan. Tilaajan on ennen tilaustaan tutustuttava kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin.

Yhteystiedot

pikkuOtus

info@pikkuotus.fi